Начало / Новини / Новини и събития / Открит бе обновеният фонетичен кабинет с компютърна лаборатория на Факултета по славянски филологии

   
Открит бе обновеният фонетичен кабинет с компютърна лаборатория на Факултета по славянски филологии

Студентите от Факултета по славянски филологии вече водят занятията си в реновирания втори фонетичен кабинет с компютърна лаборатория. Той е обновен със средства на факултета.

В присъствието на ректора на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, главния мениджър инж. Георги Божанин, на гл. ас. д-р Симеон Хинковски от Факултета по класически и нови филологии, на зам.-декана на факултета проф. Гергана Дачева и ръководители на катедри деканът на Факултета по славянски филологии доц. Бойко Пенчев откри обновения фонетичен кабинет.

1-2

Той изрази радостта си от факта, че вече имат възможност да предоставят възможно най-добрите условия на колегите във факултета, които се занимават с превод. Доц. Пенчев отбеляза, че реновирането на кабинета позволява да се изтъкнат добрите практики в Софийския университет и благодари на ректорското ръководство за подкрепата и съдействието. Доц. Пенчев благодари специално на проф. Гергана Дачева, заместник-декан на Факултета по славянски филологии.

1-1

По думите на декана обикновено такива реновирания се случват с помощта на спонсори, но все пак е хубаво и сами да можем да правим това, със собствени усилия, за което е благодарен на своя екип, на университетското ръководство и различните звена и отдели, помогнали да се получат толкова добре нещата. В заключение доц. Пенчев изрази надежда колегите му да приемат този кабинет като една стъпка и стимул в посока да работят още по-добре.

Ректорът на Алма матер поздрави факултета с новата придобивка, а проф. Гергана Дачева благодари на гл. ас. д-р Симеон Хинковски от Факултета по класически и нови филологии, който е помогнал със спецификацията на фонетичния кабинет, на ректорското ръководство, на инж. Божанин, на главния финансист Елена Петрова, на Борис Ангелов, управител на Ректората, на Александър Лазаров, системен администратор, както и на ръководителите на различни отдели в Алма матер, които са съдействали за реновирането на залата.