Начало / Новини / Новини и събития / Ново звукозаписно студио за студентите във Факултета по науки за образованието и изкуствата

   
Ново звукозаписно студио за студентите във Факултета по науки за образованието и изкуствата

Студентите от специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура" вече имат възможност да използват най-новото звукозаписно студио в бл. 2 на Кампус „Изток“.

Студиото е с 90 кв. м. площ и с височина от 3,30 м., което е важно от акустична гледна точка. Изградено е след ремонтни дейности и акустичен проект от проф. д-р Адриан Георгиев и доц. д-р Христо Карагьозов. Стените, таванът и подът са третирани с акустични материали, като след замервания и пробни записи се потвърждава добрата звукова среда и реална спектрална картина. В студиото се провеждат както занимания от учебният процес, така и семинари с чуждестранни гости и презентации на нови технологии.

1

Студентите от бакалавърска програма „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ вече заснемат в студиото епизоди на подкаста Audio Joint в Youtube, който разширява приложението му в още насоки. Реализират се мултитракови звукозаписни сесии с джаз групи, хорови формации и др.

11

Технически студиото е хибридно оборудвано с аналогова конзола на Midas xl200, дигитален контролер Digidesgn D-Command с фейдър контролери за прецизна и бърза работа с Pro tools HDX системата. Най-висок клас конвертори и предусилватели от Antelope audio дават възможност за 64 канален мултитрак запис.

8

На разположение са всички плъгини на Universal Audio, което дава възможно най-високия клас софтуерни емулации, с които да се работи на пост-продукционния етап в студиото. Осигурени са широка палитра от микрофони на Audio-technica, Antelope audio, AKG, студийни монитори от ADAM и Yamaha.

6

Техниката се обновява непрекъснато, за да дава адекватна и реална среда, защото в звукозаписната индустрия всичко се развива много бързо.

12