Начало / Новини / Новини и събития / Изложбата „Истории“ на проф. дн Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков в галерия „Видима“

   
Изложбата „Истории“ на проф. дн Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков  в галерия „Видима“

От 27 юни до 21 юли 2023 г. галерия „Видима“ в град Севлиево е домакин на изложбата „Истории“ на проф. дн Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет.

Експозицията беше открита на 27 юни 2023 г. от господин Сава Христов, управител на галерия „Видима“, в присъствието на двамата автори, техни колеги и множество гости.

1-1 (003)

Свои впечатления от изложбата и творчеството на Лаура Димитрова и Стефан Алтъков сподели доц. д-р Мариета Конова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

1-10 (003)

Лаура Димитрова, „Писма“ 2

„Истории“ е съвместен проект на Лаура Димитрова и Стефан Алтъков и е замислен като пътуваща изложба. Най-напред експозицията беше представена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, Велико Търново. Второто ѝ представяне е в галерия „Видима“, гр. Севлиево. Предстои гостуването на изложбата в други градове в България и чужбина.

1-7 (003)

Стефан Алтъков, „Разказвачът на истории“, „В Академията“, „(Не)осъзната абстракция“

Спомените за нашите истории биват разказвани различно – с подчертаване или пренебрегване на отделни детайли; с променяща се последователност във времето на частите на разказа; с допълнения и „разкрасяване“ на случки и събития според особеностите на ситуациите, в които си припомняме или представяме историите.

1-2 (003)
1-14

Лаура Димитрова, „Писма“ 1;

По аналогия и експозицията „Истории“ във всяко ново изложбено пространство придобива различна визия – добавят се или се елиминират отделни нейни компоненти и детайли, постига се съответстваща на пространството подредба на „разказа“.

1-5 (003)

Стефан Алтъков, „Автобиография“