Начало / Новини / Новини и събития / Изложба фотографии „100 години специалност Педагогика – между потоците на времето“

   
Изложба фотографии „100 години специалност Педагогика – между потоците на времето“

В Централното фоайе на Ректората на Софийския университет бе открита изложба фотографии на доц. д-р Владислав Господинов „100 години специалност „Педагогика“ – между потоците на времето“. Експозицията е част от честванията по повод 100-годишнината на специалност „Педагогика“ и 135-та годишнина от създаването на Софийския университет.

Събитието откри деканът на Факултета по педагогика проф. Лиляна Стракова, която отправи благодарност от свое име и от името на цялата колегия към доц. Господинов за това, че е успял да съхрани и да представи чрез изложбата важни моменти от историята на специалност „Педагогика“ и на факултета. По думите на проф. Стракова изложбата много добре представя идеята за връзката между миналото, настоящето и бъдещето.

6-6

Доц. Владислав Господинов благодари за доверието, което са му оказали, за да направи изложбата. Той отбеляза, че е имал свобода на творческия подход, а процесът при подготовката на изложбата е бил много динамичен, но е щастлив, че всичко е приключило успешно. По думите му основният фокус на изложбата е върху първите 20 години и последните 20 години от историята на специалността и факултета. Историческата част на изложбата представя първоучителите, патрона на университета, изявени преподаватели, гости, катедрите, празници и бележити събития от историята на факултета. Накрая доц. Господинов благодари на ръководството на Факултета по педагогика, колегите, приятелите и гостите на събитието.

Изложбата може да бъде разгледана до 13 май 2023 г.

3-3
4-4