Начало / Новини / Новини и събития / Биофест в Биологическия факултет

   
Биофест в Биологическия факултет

На 13 май 2023 г. след тригодишна пауза се проведе традиционният за Биологическия факултет на Софийския университет Фестивал на биологическите науки. Събитието беше посетено от стотици ученици от първи до 12 клас, учители и родители.

Преподавателите от Биологическия факултет представиха на гостите научната си дейност по забавен и достъпен начин, децата „откриха“ приложния аспект на науката в своето ежедневие.

1

Посетителите се потопиха в света на студентските клубове към Биологическия факултет – С.К.О.Р.Е.Ц., клуб „Ентомолог“ и „Голямата картина“. Запознаха се с живите бижута на Антарктика, част от биоразнообразието в акваторията на Южния залив на остров Ливингстън. Щандовете бяха посетени и от студентите на Биологическия факултет, което им позволи контакт с преподаватели извън техния курс на обучение и ги ориентира в избора на магистърска програма.

2

Малки и големи, биолози и неспециалисти си тръгнаха от Биофеста с усмивка, обогатени по свой начин с пожелание събитието да се провежда в два дни, за да могат по-спокойно да се насладят на многоликия образ на Биологията.

3

В края на деня участниците бяха удовлетворени от труда си и вече обмисляха какво ще представят на следващия Биофест.

4
5
7