Начало / Новини / Новини и събития / Работилница за мартеници в Алма матер

   
Работилница за мартеници в Алма матер

Работилница за мартеници бе отворена в Ректората на Софийския университет. Традиционно тя бе разположена във фоайето пред Историческия факултет. В рамките на няколко часа в работилницата участваха над 150 души, които изработиха мартеници за себе си и любимите си хора.

В ежегодната работилницата, организирана от Академично етноложко сдружение – Софийски университет, Катедра „Етнология“ към Историческия факултет и студентите от специалност "Етнология и културна антропология", тази година участваха студенти от всички курсове и специалности от Историческия факултет, както и преподаватели и студенти от трети курс на специалност „Педагогика“, първокурсници от специалност „Философия“, втори курс „Хебраистика“, както и ученици от 11 клас с профил „История“ от 9-та Френска езикова гимназия в София.

1

На всички гости студентите от специалност „Етнология и културна антропология“ разказаха повече за празника, за начините да се направи мартеница, преди и сега, за обичаите и символиката. Студентите бяха подготвили и някои традиционни за българската трапеза ястия, с които почерпиха своите гости.

2
7