Начало / Новини / Новини и събития / Азербайджанският център участва във втория фестивал "Сцени на Струма"

   
Азербайджанският център участва във втория фестивал "Сцени на Струма"

Центърът за азербайджански език и култура към Софийския университет "Св. Климент Охридски" участва във втория международен фестивал “Сцени на Струма”, организиран от Община Кюстендил, Музикална къща "Престо" и читалище "Братство 1869". В читалището "Братство 1869" центърът представя изложба на детски рисунки, посветена на Азербайджан.

Директорът на Центъра София Шигаева-Митреска запозна накратко с дейността на центъра и отбеляза, че изложбата е създадена от български деца и дава възможност на всички да се доближат до култура и традиции на Азербайджан.

2

Тя припомни, че през 2022 година Азербайджан и България отбелязват 30-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения, а културата заема в тях много важно място, затова този фестивал е още една възможност да се разкаже на българите за Азербайджан и да се покажат неговите традиции и обичаи.

1-6

Фестивалът ще продължи до 17 септември 2022 г. и всички желаещи могат да докоснат до Азербайджан през детските рисунки, изложени в читалището "Братство 1869" в Кюстендил.

1-7
1-5