Начало / Новини / Новини и събития / Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2020/2021 г. в Софийския университет

   
Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2020/2021 г. в Софийския университет

Резултатите от третия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2020/2021 г. бяха обявени днес.

3 673 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Класираните на третия етап са 1 430, новокласирани от тях са 470.

Резултатите от това класиране са окончателни.

Срокът за записване е от 22 до 24 юли 2020 г. включително.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), записването на новоприетите студенти ще се извършва по график за отделните факултети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува от книжарниците в Ректората и факултетите.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

10 664 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“ (редовна форма на обучение). На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Софтуерно инженерство“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Графичен дизайн“, „Право“ (задочна форма на обучение), „Предучилищна и начална училищна педагогика (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Фармация“, „Международни отношения“, „Медицина“ и "Комуникационен мениджмънт".