Начало / Новини / Новини и събития / Априлски студентски четения на Историческия факултет

   
Априлски студентски четения на Историческия факултет

В Конферентната зала на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се провеждат Априлските студентски четения на Историческия факултет на тема "Големите в историята". Темата дава възможност за участие на студенти бакалаври и магистри и докторанти – историци, етнолози, археолози, изкуствоведи и архивисти.

Събитието започна с приветствие от Десислава Георгиева, председател на Факултетния студентски съвет на Историческия факултет. Тя благодари на всички, спомогнали за организирането на форума и на преподавателите доц. Юлия Цветкова и проф. Искра Баева от Историческия факултет, които са ръководители на двата панела. Десислава Георгиева специално благодари и на проф. Евгения Калинова, научен ръководител на Априлските четения. Тя обърна внимание и на професионализма и на екипа на проекта от Факултетния студентски съвет на Историческия факултет.

1

Десислава Георгиева изрази увереността си, че студентските Априлски четения ще се превърнат в традиция, както и че ще бъдат привлечени още повече хора и от други университети и ще спомогнат за развитието на комуникацията и доброто сътрудничество на между университетите в страната.

2

Деканът на Историческия факултет доц. д-р Тодор Попнеделев поздрави участниците във форума и заяви, че винаги се радва, когато младите колеги се занимават и с изследователска работа. „Това е път. Човек трябва да опита интелекта си, знанията, уменията си, да може да пише, да може да говори. Това е пътят към науката“, каза деканът и припомни, че много от големите в българската историография са започнали изследователската си работа още като студенти.

3

Участниците бяха поздравени от Мартин Чорбаджийски от Сдружение „Българска история“ и от председателя на Студентския съвет на Софийския университет Лидия Даскалова.

Конференцията продължи с доклади, разпределени тематично по панели.

Програма