Начало / Новини / Новини и събития / С изпити по физика и по химия и със събеседване за специалност "Графичен дизайн" приключва първата кандидатстудентска сесия за учебната 2019-2020 г. на Софийския университет

   
С изпити по физика и по химия и със събеседване за специалност "Графичен дизайн" приключва  първата кандидатстудентска сесия за учебната 2019-2020 г. на Софийския университет

В 9.00 часа в 255 аудитория в на Ректората започна конкурсният изпит по физика, за който са се записали 51 кандидати. Председател на изпитната комисия е проф. дфзн Виктор Иванов от Физическия факултет на Софийския университет.

Кандидат-студент изтегли тема № 2, по която ще пишат явилите се на днешния изпит.

По време на тегленето присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и деканът на Физическия факултет на Софийския университет проф. Александър Драйшу.

3-1

Проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите в Алма матер в празничния ден и им пожела да работят съсредоточено и да постигнат успеха към който се стремят – да станат студенти на Софийския университет.

Проф. дфзн Виктор Иванов поздрави кандидатите от името на ръководството на Физическия факултет за това, че са избрали да се явят на изпита по физика и им пожела успех.

4-1

С успешно издържан изпит по физика се кандидатства в следните специалности:

„Физика“, „Инженерна физика“, „Ядрена техника и ядрена енергетика“, „Физика и математика“, „Астрофизика, метеорология и геофизика“, „Физика и информатика“, „Медицинска физика“, „Комуникации и физична електроника“, „Квантова и космическа теоретична физика“, „Фотоника и лазерна физика“, „Оптометрия“, „Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език)“, „Компютърно инженерство“, „Учител по природни науки в основна степен на образованието“, „Химия и физика“, „Ядрена химия“, „Инженерна химия и съвременни материали“, „Геология“.

5-1

В 9.00 часа във Факултета по науки за образованието и изкуствата започна събеседването за кандидатите за специалността „Графичен дизайн“. Подалите заявление за явяване на изпита са 57 души.

5

В 14.00 часа в 224 аудитория в Ректората на Софийския университет започна изпитът по химия, за който са подали заявления 829 кандидат-студенти.

В присъствието на заместник-ректора на Алма матер проф. Ренета Божанкова, председателя на изпитната комисия проф. Милен Богданов от Факултета по химия и фармация и председателя на изпитната комисия проф. Иво Грабчев от Медицинския факултет кандидат-студенти изтеглиха вариант № 2 на теста в компонент 1 на изпита и темата „Строеж на атома“ в компонент 2, който е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалност „Медицина“.

1

 

Проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите и им пожела успешна работа. Тя заяви, че вярва, че подготовката им е на много високо ниво и ще им даде възможност да станат студенти в Софийския университет.

2

Проф. Милен Богданов и проф. Иво Грабчев също поздравиха кандидат-студентите и изразиха увереността си, че с мнозина от тях ще се видят отново на откриването на новата учебна година.

3

Специалностите, в които се кандидатства с успешно издържан изпит по химия са:

„Физика“, „Инженерна физика“, „Ядрена техника и ядрена енергетика“, „Физика и математика“, „Астрофизика, метеорология и геофизика“, „Физика и информатика“, „Медицинска физика“, „Комуникации и физична електроника“, „Квантова и космическа теоретична физика“, „Фотоника и лазерна физика“, „Оптометрия“, „Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език)“, „Компютърно инженерство“, „Учител по природни науки в основна степен на образованието“, „Химия“, „Химия и английски език“, „Химия и физика“, „Химия и информатика“, „Екохимия“, „Компютърна химия“, „Ядрена химия“, „Инженерна химия и съвременни материали“, „Биология и химия“, „Геология“, „Медицинска сестра“.

С успешно положени изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите „Фармация“ и „Медицина“.