Начало / Новини / Новини и събития / Изложбата FISH LOVE гостува в Биологическия факултет на Софийския университет

   
Изложбата FISH LOVE гостува в Биологическия факултет на Софийския университет

Изложбата FISH LOVE, посветена на борбата срещу неустойчивите риболовни практики, бе представена в Биологическия факултет на Алма матер. Събитието се организира от Credo Bonum Foundation по идея на д-р Атанас Грозданов с подкрепата на WWF България.

Серията фотографии представя популярни личности от киното, модата, музиката и други сфери на изкуството, които позират без дрехи, в компанията на застрашени морски обитатели. Целта на FISH LOVE е да насочи общественото внимание върху свръх консумацията на определени видове риба и морски дарове и тежките проблеми за океаните, в следствие от унищожителния улов.

1-1

Събитието бе открито от декана проф. Стоян Шишков, който изрази радостта си изложбата да гостува на Биологическия факултет. д-р Атанас Грозданов отбеляза, че изложбата ни запознава с действителни специални проблеми, проблеми в природата и предизвиква силен интерес в студентите. Изложбата ни кара да се замислим че тези ресурси трябва да се потребяват, когато са добити по устойчив начин т.е. по начин, при който те имат възможност да се възстановяват, посочи още д-р Грозданов.

1

Специален гост бе и самият Никълъс Рол, чиято е идеята за FISH LOVE. Освен активист, Никълъс е и собственик на популярния японски ресторант MOSHIMO във Великобритания. Той разказа за положителните и отрицателни реакции, които тази изложба е получавала при представянето си в различни точки по света и изрази радостта си, че изложбата е представена и в Биологическия факултет на Алма матер.

6

Кадри от кампанията FISH LOVE бяха показани за първи път в България тази година в галерия Credo Bonum, а след това изложбата отпътува към Бургас.
Неслучайно датата 6 декември - Никулден е денят, в който обновената изложба FISH LOVE бе открита във фоайето на Биологическия факултет на Софийския университет. Посетителите ще имат възможността да видят непоказвани досега кадри от най-новата фото сесия с участието на Шон Пен.

2

Изложбата може да бъде разгледана до 2 февруари 2019 г.

3
5