Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Митнически и данъчен контрол" / Гост-лекция на Владимир Георгиев от НАП беше проведена в рамките на дисциплината „Практикум по митнически и данъчен контрол“

   

01.04.2024

 

На 31 март 2024 г. в рамките на дисциплината „Практикум по митнически и данъчен контрол“, водена от доц. д-р Цветан Мадански, гост-лекция изнесе г-н Владимир Георгиев, главен експерт в дирекция „Контрол“ на Национална агенция за приходите (НАП).

Untitled design

Студентите от магистърска програма „Митнически и данъчен контрол" бяха запознати с контролната дейност на НАП изразяваща се в:

  • Определяне на горивата като стоки с висок фискален риск с всички произтичащи от това контролни действия;
  • Наблюдение на движението на горивата от акцизните данъчни складове към бензиностанциите;
  • Контрол на дейността на бензиностанциите, в т.ч. чрез нивомерни системи и ЕСФП;
  • Извършване на проверки и ревизии на лицата, осъществяващи дейност в този бранш.

След гост-лекцията студентите посетиха данъчен склад (бензиностанция) и присъстваха на практическо занятие. По време на обучението се получи много интересна дискусия между студените и лектора.

Екипът на Стопанския факултет изразява своята благодарност за изключително интересната и полезна презентация на г-н Георгиев и за цялостното протичане на практикума.