Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Първо издание на " Културни хапки" ...

   

На 22-ри октомври, Африканско-карибският културен център (АККЦ), към катедра Африканстика и Индо-тихоокеански изследвания, във Факултета по класически и нови филологии,в партньорство с Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) и Мулти Култи Колектив, проведоха първото издание на " Културни хапки".

2

"Културни хапки" има за цел да представя, всеки месец, „хапки“ от кухнята, културата и историята на различни африкански и карибски страни, както на студентите, така и на широката българска публика.

 

 

 

 

 

 

 

2

Чрез тези вълнуващи културни и кулинарни пътешествия популяризираме и празнуваме културното многообразие, като създаваме междукултурни връзки и приятелства.

 

3

 

Гост домакин на първото издание на "Културни хапки" беше Патрик Андерсън, от Ямайка, който представи културата на своята родина чрез храна, музика и танци. Патрик проведе клас по готвене, показа, как да приготвим някои от най-популярните ястия на Ямайка, а след това ни разказа за корените и еволюцията на ямайската музика, позната, обичана и популярна в целия свят и до днес.

4

Специални музикални гости на събитието бяха Roots Rocket Acoustic: SEN I (вокали и китара), Dizzy Grooves (перкусии) и Moni (китара), които ни подкрепиха с африкански ритми и ямайски груувове на живо!