Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Катедра Африканистика и Индо-тихоокеански изследвания и Факултетен студентски съвет имат удоволствието да Ви поканят на FRESHERS 2023: MEET AND GREET....

   

Катедра Африканистика и Индо-тихоокеански изследвания и Факултетен студентски съвет имат удоволствието да Ви поканят на FRESHERS 2023: MEET AND GREET С ФКНФ, на 7-ми октомври, в зала 65, РЕКТОРАТ, от 10.30ч.

Стартираме новата учебна акдемична година с африкански drum circle и кратък музикален инструментал. Специалните гости на събитието са Деян Петров - Dizzy, от Dizzy Grooves, и негови гост-музиканти от България, Канада и Унгария, за да започнем учебната година в специалност Африканистика подобаващо!

Деян Перов-Dizzy, освен че е социален изследовател, е и страстен изследовател на африканските ритми и е сред музикантите, които популяризират традиционни африкански ритми, инструменти и барабанни кръгове в България. Той е водеща фигура в развитието на родната roots rock reggae, ska, tribal и fusion сцена, като през годините свири като барабанист и перкусионист в “Root Souljah”, “Roots Rocket Band”, “Yambadon”, “Футбол и Шахмат”, “The CASE”, “Liberty Records“, “Deazee Crew”, “YAMI” и др. През последните години има шанса да работи и споделя сцената с майстори на африканската музика като Massa Dembele, Doudou Rose Thioune, Mohamed Sylla, Paulo Das Cavernas, Pablo Della Maggiora, Cheikh Fall и Kai Voigtlander.

Drum Circle

Всеки един от вас ще има удоволствието не само да се наслади на изпълнението, но и лично да се включи в дръм съркъла. Може да донесете и вашите лични джембе/барабани, ако имате такива.

MRP9325

Специално за събитието Деян Петров - Dizzy - (соло джембе, шекере, асамблиране на ритмите) е поканил още петима перкусиониста - Мария Георгиева - джембе; Дамян Манев - джембе; Bori Takacs (Унгария) - соло джембе, Marchela St (Канада) - джембе, David Brown (Канада) - дунуни. Очакваме да ви видим заредени с ентусиазъм и желание, не само да научите нещо повече за африканските ритми, но и самите вие да се включите в тяхното сътворяване.В допълнение, студентите ще могат да се насладят и на етиопска храна и кафе, a в 15:35 ч. Бизо, от Етиопия, ще покаже и етиопска церемония за кафе и как се почита кафето в неговата родина.

IMG_0158

Ето и линк с повече информация за специалните гост музиканти на събитието - https://www.youtube.com/@dizzygrooves6439

Очкаваме ви в събота, 7-ми октомври, от 10.30 ч., в зала 65, РЕКТОРАТ.
Тук може да видите линк към събитието във ФБ - (https://fb.me/e/6JX0MqK2C).