Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Награди за Бояна Събчева и Петър Борисов, студенти от Факулета по химия и фармация, за спортните им постижения през 2023 година

   

Департаментът по спорт на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ награди най-добрите студенти-спортисти на СУ “Св. Кл. Охридски“ за 2023 г.

За спортните им постижения през 2023 г. бяха наградени и студентите от Факултета по химия и фармация:

 

  • Бояна Събчева, 4 курс в бакалавърска програма Химия и английски. Бояна тренира баскетбол с треньор проф. Ирен Пелтекова, като през изминалата година тя е част от отбора на Университета, заел 1 място в състезание по баскетбол 3х3 (Смесени отбори) на Националния университетски шампионат; както и част от отбора по баскетбол на СУ заел 3 място на Държавното студентско първенство за 2023 г. Бояна получи наградата си от акад. Николай Витанов.
1

 

  • Петър Борисов, 1 курс Магистърска програма Дисперсни системи в химичните технологии. Петър тренира спортно ориентиране с треньор доц. Антон Хиджов. През 2023 г. Петър е студентски шампион и вицешампион в средната и спринтовата дистанция, Стара Загора'23; Студентски вицешампион по ориентиране на средна дистанция, Планинско и трейл бягане; Студентски шампион по крос за 2023 г. като печели 1-во място на средна дистанция (27км.) на Salomon Vitosha Trail 2023. Петър получи наградата си от декана на Факултета по математика и информатика проф. Мая Стоянова.
2

Поздравления за Бояна и Петър с пожелания за все толкова успешно съчетаване на обучение и спортни успехи!