Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Лятна школа и Работна среща по проект EXTREME „Научни изследвания и иновации в науката за колоиди и междуфазови граници” 9 -14 юли 2022 г., Св. Св. Константин и Елена, Варна, България

   

От 9 юли до 11 юли, 2022 г. се проведе 3-то лятно училище за млади учени в рамките на международния проект EXTREME.

Проектът EXTREME се финансира от Министерството на образованието и науката на Република България в рамките на Националната програма „Европейски научни мрежи“ и се координира от СУ „Св. Климент Охридски”.

Темата на училището бе “Advances in Colloid and Interface Science”, a то се проведе в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, Варна, България. В него взеха участие млади учени от трите партньорски организации в проекта, а именно Университета в Барселона, Испания, ETH-Zurich, Швейцария и СУ “Св. Кл. Охридски“, България. Лектори на школата бяха проф. Константин Нейман, Университет в Барселона, Испания, д-р Алесандро Лауриа, ETH-Цюрих, Швейцария, проф. Петър Петров, Институт по полимери, БАН, България, проф. Албена Ледерер, Лайбниц Институт за полимерни изследвания, Дрезден, Германия и други.

Програмата на лятното училияе може да бъде намерена на уеб страницата на проекта (Новини – Extreme (extreme-esn.eu).

1

 

От 11 до 14 юли, 2022 г. в курорта Св.Св. Константин и Елена, Варна, България се проведе втората Работна среща по проекта EXTREME на тема: „Научни изследвания и иновации в науката за колоиди и междуфазови граници”.

Пленарни лекции бяха изнесени от проф. Лусио Иса, Департамент по материали, ETH Цюрих, Швейцария, проф. Раимундо Гаргайо, Факултет по химия на Университета в Барселона, Испания и проф. Хавиер Барил, Факултет по фармация, Университет в Барселона, Испания. В Работната среща взеха участие млади и утвърдени учени от трите партньорски организации в проекта, а именно СУ „Св. Климент Охридски”, ETH Цюрих, Швейцария и Университета в Барселона, Испания. В рамките на работната среща се проведе и заседание на Комитета за управление на проекта.

Повече информация за проекта може да бъде намерена на неговата уеб страница: Extreme – Excellence in colloid and interface research & innovations for better quality of life (extreme-esn.eu)

2
3
4