Начало / Университетът / Центрове / Център за образователни услуги (ЦОУ) - Стопански факултет / Предстоящи обучения / Стопанският факултет ще си партнира с IAWD и Световната банка в новата бизнес академия за ВиК оператори от Югоизточна Европа – Utility Management Training

   

28.11.2020

 

На 25 ноември деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев представи Стопанския факултет в събитието, с което се отбелязва началото на нова международна бизнес академия за ВиК сектора в Югоизточна Европа – Utility Management Training, организирана от IAWD – Международна асоциация на ВиК операторите във водосборната област на река Дунав. Институционални партньори на академията са Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, чрез своя Център за образователни услуги, както и групата на Световната банка, която предоставя специализирани обучителни материали за някои от модулите.

IAWD

 

В първия модул от академията, „Financial and Organizational Management“, лектор от страна на Стопанския факултет ще е ас. Васил Караиванов, преподавател по „Проектно финансиране в енергетиката и инфраструктурата“ в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“.

Сред партньорите на новата обучителна програма са ютилити компаниите Energie AG / Wasser, Софийска вода, SHUKALB, ECONOLER, UTVSI и SIEMENS.

Повече за програмата можете да научите във видеото по-долу, както и на страницата на IAWD.