Начало / Новини / Новини и събития / Златно отличие за отбора на Университета от София Екиден Маратон 2016

   
Златно отличие за отбора на Университета от София Екиден Маратон 2016

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечели златното отличие на второто издание на София Екиден (Щафетен) Маратон 2016 в категория „Корпоративна щафета“.

За втора поредна година на 6-ти септември в София празникът на Съединението на Княжество България и Източна Румелия бе отбелязан с щафетен маратон. Над 50 отбора и над 250 участници се включиха във вече традиционното събитие. Състезанието има за цел да даде възможност на участниците за работа в екип и взаимна подкрепа на състезателното трасе и да популяризира щафетното бягане в шосейните бягания.

В маратона участваха студентите Алекс Чобанова – 5 км., Живко Петров – 10 км., Алена Аргирова – 5 км., Мартин Недялков – 10 км., Тишо Янев – 5 км. и Тошко Тодоров - 7,195 км. от Факултета по математика и информатика, Факултета по химия и фармация и Юридическия факултет на Софийския университет. Отборът на Алма матер геройски преодоля класическата дистанция от 42.195 км. за общо време от 2 ч.55 мин.

Otbor_1

Шампионите на Софийския университет бяха наградени от посланика на Япония в България Шиничи Яманака, който ги удостои с почетната купа. Купата ще бъде връчена на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков от капитана на отбора Тошко Тодоров.

tt2

Тошко Тодоров, който е студент в последен курс във Факултета по математика и информатика, за пореден път успя да допринесе за вътрешната мотивация на съотборниците си, за да могат да дадат най-доброто от себе си и да достигнат желания резултат.

В тазгодишното състезание отборът на Университета отново беше подкрепен от Студентския съвет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Събитието се проведе под патронажа на Японското посолство в България съвместно с Младежкия спортен клуб „София-Европа“, 5кмrun, Министерството на младежта и спорта, Столична община, Българска асоциация „Спорт за Всички“, Mizuno, SLS – Sport life style и BGathletic.

Повече информация за историята на състезанието можете да намерите тук .