Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2017 г. на Геолого-географския факултет

   
Завърши випуск 2017 г. на Геолого-географския факултет

В Аулата на Софийския университет се проведе тържествена церемония по повод дипломирането на випуск 2017 г. на Геолого-географския факултет. 220 бакалаври и магистри получиха своите дипломи за висше образование. Деветима от тях са с отличен успех.

Празникът бе открит от заместник-декана на Геолого-географския факултет доц. Георги Бърдаров. Той заяви, че днес е един от най-важните мигове в живота на абсолвентите и дори сега да не го оценяват, ще минат години и колкото повече се връщат назад, ще си дават сметка какъв тържествен и важен момент е бил днешният.

1

Заместник-деканът поздрави най-младите си колеги, като отбеляза, че днес те завършват най-престижното висше училище в България, което е дало онези личности, които винаги са били лицето на България и с които България винаги се е гордяла. В приветствието си доц. Бърдаров заяви още, че всяко едно завършване е ново начало за абсолвентите и край за тях – преподавателите. И добави, че все пак, оттук нататък преподавателите ще следят изявите на своите възпитаници в обществото, в държавата и в света и ще се радват на техните успехи.

55

От сърце ви пожелавам на добър час и успех във всичко. Притежавате всички качества да се реализирате и утре вие да бъдете лицето на България пред света“, каза още доц. Георги Бърдаров.

2

Деканът на Геолого-географския факултет доц. Филип Мачев благодари на всички присъстващи, дошли да уважат най-тържествения момент на абсолвентите. Той отбеляза, че те вече поемат по един друг път, своя си път, но да бъдат уверени, че по коридорите, аудиториите, лабораториите е останала една малка частица от тях, която още повече е обогатила нашата Алма матер.

5

Доц. Мачев се върна в спомените си и припомни вълнението на своите родители, когато той е получавал дипломата си за завършено висше образование в Аулата. Той отбеляза, че никога няма да забрави думите на баща си, че няма значение каква титла стои пред името ти, а с какво съдържание ще го изпълниш. Той отправи своите най-искрени пожелания към абсолвентите да сбъднат своите мечти, а образованието, получено в Софийския университет, да им помогне да постигнат целите си и да се реализират като отлични професионалисти.

7

Празникът на Геолого-географския факултет продължи с приветствие на заместник-ректора на Университета проф. д-р Ренета Божанкова, която поздрави абсолвентите от свое име и от името на ректора проф. дфн Анастас Герджиков за успешното им дипломиране. Тя отбеляза, че завършващите без съмнение могат да се изправят пред своите преподаватели, своите родители и семейства и да докажат своя успех. Проф. Божанкова изрази увереността си, че за абсолвентите годините, прекарани в Софийския университет, са им помогнали да научат много, да развият своите знания и умения и че са готови за своя професионален път.

8

Заместник-ректорът призова най-младите си колеги винаги да се връщат към своята Алма матер и обяви випуск 2017 г. на Геолого-географски факултет за завършил.

Тържеството продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

12
15
16
22