Начало / Новини / Новини и събития / За трета поредна година Софийският университет получи наградата на вестник „24 часа“ за най-добро висше училище в България

   
За трета поредна година Софийският университет получи наградата на вестник „24 часа“ за най-добро висше училище в България

На церемония, организирана от вестник „24 часа“, за трети път бяха връчени награди на най-добрите университети, определени на база на тяхното класиране в Рейтинговата система на висшите училища в България.

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е традиционен лидер в Рейтинговата система. Най-добрият български университет, който през 2018 г. отбеляза своята 130-та годишнина, заема първо място в 17 професионални направления, в които обучава студенти.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев връчиха наградата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Приемайки наградата, проф. Анастас Герджиков изтъкна, че за него е чест за поредна година да получи знака за това, че Софийският университет е първи в голяма част от професионалните направления в България и допълни, че това се постига с високи научни резултати. Той отбеляза, че ситуацията е подобна и в някои други университети, които също имат голям ръст на научните публикации и на цитируемост.

Ректорът на Софийския университет отправи благодарност към организатора на събитието вестник "24 часа", както и към "Отворено общество" и Министерството на образованието и науката за успешното реализиране на проекта за Рейтинговата система на българските висши училища през последните осем години.

1

Снимка: Николай Литов, вестник "24 часа"