Начало / Новини / Новини и събития / Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2021/2022 г. в Софийския университет

   
Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2021/2022 г. в Софийския университет

Резултатите от втория етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2021/2022 г. бяха обявени днес.

2 991 новоприети студенти са се записали, а 1 270 са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класиране са приети още 989 студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 14 до 16 юли 2021 г. включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), записването на новоприетите студенти ще се извършва по график за отделните факултети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува в книжарниците на Университета в сградите на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопански факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница „Св. Климент Охридски“.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

Третият етап на класирането се извършва на 20 юли 2021 г. Срокът за записване е от 21 до 23 юли 2021 г. включително. Резултатите от това класиране са окончателни.

9 747 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Графичен дизайн“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Софтуерно инженерство“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Връзки с обществеността“, „Международни отношения“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (редовна форма на обучение) и „Журналистика“.