Начало / Новини / Новини и събития / Във Факултета по химия и фармация се проведоха школа и семинар по проекта Materials Networking

   
Във Факултета по химия и фармация се проведоха школа и семинар по проекта Materials Networking

В рамките на проекта Materials Networking, финансиран по програмата Хоризонт 2020, във Факултета по химия и фармация на Софийския университет се проведоха втора школа "Компютърно моделиране на материали" и семинар “Иновации и комерсиализация на научни резултати”.

В школата, която се проведе на 4 и 5 декември 2017 г., участваха млади учени от Факултета по химия и фармация на Софийския университет, a лектори бяха известни учени в тази област от организациите-партньори по проекта – проф. Пабло Гамало, проф. Стефан Бромли, проф. Елисео Руиз, проф. Серджо Мадурга, проф. Хорхе Ехеверия и проф. Йорди Цирера от Университета в Барселона; проф. Юкий Нагат от Института за полимерни изследвания на Макс Планк, Майнц, Германия, както и проф. Иван Вакарелски, Университет за наука и технологии "Кинг Абдула" в Саудитска Арабия.

FH1

От България лектор бе проф. Ивелина Георгиева, Българска академия на науките, а трите групи от Факултета по химия и фармация на Софийския университет, работещи в областта на изчислителната химия също представиха последните си научни изследвания.

FH2

На следващия ден бе проведен семинар по иновации и комерсиализация на научни резултати в рамките на проекта "Materials Networking". В него участваха учени от Факултета по химия и фармация на Софийския университет, а лектори бяха Бен Тинг, технологичен сътрудник, Cambridge Enterprise Limited, Университета в Кеймбридж, Великобритания, Солт Товари, ръководител на Отдела за управление на персонала, Офис на европейската общност & Европейски научен съвет, Макс Планк от Институт за полимерни изследвания, Маинц, Германия и Златина Карова от Министерството на образованието и науката, България.

Повече информация можете да намерите на интернет страницата на проекта.

FH-3