Начало / Новини / Новини и събития / SlavConf. Pathways - международна конференция за креативната индустрия

   
SlavConf. Pathways - международна конференция за креативната индустрия

За четвърта поредна година се проведе конференцията за кариерно и творческо развитието - SlavConf., която по традиция се организира в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Международната конференция SlavConf. Pathways се проведе на 30 и 31 октомври 2020 г. в онлайн формат на английски език.

Лектори от пет континента и повече от десет държави взеха участие в конференцията. Включиха се и световноизвестни имена, като ключови лектори бяха Алберто Кабайеро и Тим Кемп. В специален панел с името "Мрачна литература" участваха световно признатите писатели на ужаси Нанси Килпатрик, Ерин Кемпер, Уестън Окс, Тим Вагонер и др.

Alberto Caballero,  lecture at SlavConf.

Събитието откри заместник-ректорът по информационните дейности и академичния състав на Софийския университет доц. д-р Елиза Стефанова. "С голямо удоволствие откривам SlavConf., която по принцип се провежда в нашата официална зала – Аулата. За съжаление, тази година няма да ви видим там, но се надявам, че хората, които посетят конференцията, да са с отворени умове и да виждат новите възможности в тези предизвикателни дни. Използваме новите възможности, особено когато искаме да се пречупим и да споделим креативните идеи с колкото се може повече хора чрез дигиталните технологии. Имаме възможността да докоснем умовете и сърцата на много хора, дори до тяхното творческо мислене и техните творчески действия, до изкуството и техните интересни идеи“. Доц. Стефанова изрази надеждата си, че конференцията ще има успех и благодари на организаторите Атанас и Лилия. Тя изрази надеждата си, че следващата година събитието ще може да се проведе в Аулата на Университета и всички да бъдат отново заедно.

Останалите сесии от програмата обхващаха темите за журналистика в изкуството, как да продадем видео игра, бизнес перспективи в креативната индустрия, индикаторите за успех в музикалния бизнес, графично пресъздаване на танц, видео маркетинг и други.

Конференцията се организира с партньорството на Софийския университет, PwC България, TELUS International България, Horror Writers Association, Dreamteck Studio, UAC Management, Kulturflux, ESN България и други.

Повече информация за предстоящи събития, както и материали от конференцията, ще бъдат публикувани на slavconf.com