Начало / Новини / Новини и събития / Сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“ финансира лицензиран достъп до учебното съдържание на PMI Project Management Ready™ за Стопанския факултет

   
Сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“ финансира лицензиран достъп до учебното съдържание на PMI Project Management Ready™ за Стопанския факултет

Поредно успешно партньорство утвърди лидерската позиция на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в партньорството му с бизнеса. Сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“ предостави достъп до учебното съдържание на PMI Project Management Ready™ за студентите от факултета. През изминалия зимен семестър тази сертификационна програма бе предложена в избираем курс за магистърските програми на факултета, а в момента преподавателският екип подготвят адаптацията ѝ към бакалавърските програми.

„Изключително сме щастливи, че 70 студенти проявиха интерес, като записаха курса в първото му издание, а 47 от тях се явиха на изпит за сертификат и показаха 100% успеваемост“, заяви доц. Николай Нетов, заместник-декан „Дигитална трансформация“ в Стопанския факултет.

Факултетът преди по-малко от година официално получи акредитация от Международната асоциация на MBA бизнес училищата (AMBA), като така стана първото бизнес висше училище с такъв статут у нас и се нареди сред 300-те най-добри бизнес училища в света.

В продължение на мисията си да утвърждава високото ниво на студентите и преподавателите си Стопанският факултет участва в редица инициативи, надграждайки целите си за качествено образование и работна среда.

Именно една сред тях е и партньорството със сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“. В динамиката на съвременния бизнес и организационен контекст професионалистите трябва да разполагат с множество умения от различни области, за да вземат правилните решения и да бъдат максимално ефективни с действия си. Чрез своите сертификационни програми Международният институт за управление на проекти PMI насърчава както придобиването на солидни технически знания за управлението на проекти, така и развитието на меки умения за управление влиянието на заинтересованите лица върху проекта.

„Днес образованието играе водеща роля за ерудицията и развитието на критично мислене у професионалистите, за да бъдат успешни в света на дигитализацията и ИИ“, коментират от сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“.

Това вярване подтиква сдружението - професионална асоциация на проектните мениджъри, да търси сътрудничество с водещите университети в страната и да инвестира във внедряването на актуални практически знания в крак с тенденциите и иновациите в областта. Чрез обогатяването на учебните програми се цели подготовката на студентите за реална работна среда и разширяване на професионалната им мрежа.

Така през изминалия зимен семестър на академичната 2023/2024, съдържанието на сертификационната програма PMI Project Management Ready™ бе внедрено в изборния курс „PMI методология за ефективно управление на бизнес проекти“ за студенти от магистърските програми на Стопанския факултет на Софийския университет.

Сертификатът покрива начално равнище за управление на проекти, не изисква никакъв предишен трудов опит в управлението на проекти и може да бъде придобит без наличие на минималните образователни часове, необходими за полагане на изпита за сертифициран сътрудник по управление на проекти (CAPM®). В същото време помага на младите професионалисти да придобият акредитация в управлението на проекти и да докажат своите умения, като ги подготви за следващата им стъпка в кариерното развитие.

„От съществено значение за успеха на студентите бе приносът на гост-лекторите в това първо издание на курса, чиито споделени знания и практически казуси показаха на студентите не само как да управляват проекти, но и как да се справят с предизвикателствата, за да бъдат успешни и етични лидери. Техните опит, страст и ангажираност към управлението на проекти мотивира студентите да се развиват и да постигат своите цели. Те показаха, че управлението на проекти не е само теория, а практика, която може да промени света“, заяви доц. Николай Нетов.

Екипът:

Анелия Червенова, PMP, DASSM, доброволец, действащ член на Управителния съвет и зам.-председател „Професионално развитие“ в сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“. Анелия има повече от 14 години опит в биофармацевтичната индустрия като лидер в Ай Ти отдел. Тя има доказан успех в оптимизирането и внедряването на многоканална система за управление на взаимоотношенията с клиентите CRM в повече от 45 държави.

Ивелина Чалдъкова, PMI-ACP, PMP, PSM I, ICP-ATF/ACC, доброволец, бивш член на Управителния съвет и зам.-председател „Комуникации и социални медии“ в сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“. Ивелина е Product Agility Lead в Documaster и работи с екипите, разработващи софтуерни продукти. Тя е старши ръководител по управление на проекти, както и Agile лектор и практик с дългогодишна практика.

Найри Масихи, PMP, PMI-PBA, доброволец и директор „Менторска програма“ в сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“. Найри е ръководител на отдел „Управление на проекти“ за внедряване на бизнес софтуерни решения.

Сдружение „Пи Ем Ай – България Чаптър“ дава възможност на социално отговорните компании, помагайки за успешния кариерен старт на стажанти и/или млади професионалисти да подпомогнат и студентската инициатива. За повече подробности относно възможността за включване в кампанията, можете да се свържете със сдружението на professional-development@pmi.bg