Начало / Новини / Новини и събития / С изпит по математика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2023/2024 г.

   
С изпит по математика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2023/2024 г.

В 9.00 ч. в аудитория 272 в Ректората на Софийския университет бе дадено началото на конкурсния изпит по математика. Кандидат-студент изтегли тема № 1, по която ще работят 875 кандидати, подали заявления за явяване на изпита.

Темата бе изтеглена в присъствието на декана на Факултета по математика и информатика проф. д-р Мая Стоянова, която пожела успех и наесен да посрещне кандидатите като студенти във Факултета по математика и информатика. Председател на изпитната комисия е доц. Първан Първанов, който пожела на кандидатите да бъдат спокойни и уверени и да реализират наученото.

1-1

Успешно издържаният изпит по математика дава възможност за кандидатстване в специалностите: „Философия“; „Психология“; „Социология“; „Политология“; „Публична администрация“; „Библиотечно-информационни науки“; „Публични информационни системи“; „Философия“ (на английски език); „Математика“; „Информатика“; „Приложна математика“; „Математика и информатика“; „Компютърни науки“; „Софтуерно инженерство“; „Информационни системи“; „Статистика“; „Анализ на данни“; „Физика“; „Инженерна физика“; „Ядрена техника и ядрена енергетика“; „Физика и математика“; „Астрофизика, метеорология и геофизика“; „Физика и информатика“; „Медицинска физика“; „Комуникации и физична електроника“; „Квантова и космическа теоретична физика“; „Фотоника и лазерна физика“; „Оптометрия“; „Физика на ядрото и елементарните частици“ (на английски език); „Компютърно инженерство“; „Учител по природни науки в основна степен на образованието“; „Химия“; „Химия и английски език“; „Химия и информатика“; „Екохимия“; „Компютърна химия“; „Ядрена химия“; „Инженерна химия и съвременни материали“; „Геология“; „Геопространствени системи и технологии“; „Геология и проучване на природни ресурси“; „Икономика и финанси“; „Бизнес администрация“; „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език).

2-2