Начало / Новини / Новини и събития / Роксана Митова от специалност "Изобразително изкуство" с награда от Фестивала на изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски"

   
Роксана Митова от специалност "Изобразително изкуство" с награда от Фестивала на изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски"

Студентката от трети курс на специалност "Изобразително изкуство" Роксана Митова получи трета награда от Националната студентска изложба конкурс на Югозападния университет "Неофит Рилски".

Националната изложба конкурс с творби на студенти от шест университета е част от Националния студентски фестивал на изкуствата, който е посветен на 45-годишнината от създаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Изложбата бе открита от проф. д-р Емил Куков, ръководител на Катедра "Изобразително изкуство". В нея са включени 107 живописни творби, скулптури, графики, дигитални рисунки и графичен дизайн на 38 студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски", Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Софийския университет "Св. Климент Охридски", Академията за музикално и танцово изкуство "Проф. Асен Диамандиев", Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Тракийския университет - Стара Загора.

Изложбата можете да видите тук .