Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Факултета по науки за образованието и изкуствата взеха участие в Международния арт форум „Арсиной“, Египет

   
Преподаватели от Факултета по науки за образованието и изкуствата взеха участие в Международния арт форум „Арсиной“, Египет

Проф. д-р Стефан Алтъков, заместник-декан на Факултета по науки за образованието и изкуствата и ръководител на Катедра „Визуални изкуства“, и проф. Лаура Димитрова от същата катедра взеха участие в Международния арт форум за съвременно изкуство „Арсиной“. Форумът се състоя във Фаюм (Тунис Вилидж), Египет от 3 до 7 март 2019 г.

Двамата преподаватели бяха поканени от д-р Дина Тариф. Участниците от Египет, Испания, Япония и България бяха запознати от организаторите на форума със забележителности от района на Фаюм и традиционните култура и фолклор.

Проф. д-р Стефан Алтъков и проф. д-р Лаура Димитрова създадоха творби, свързани с културата и историята на Египет и Фаюм и се включиха в дискусии относно съвременното изкуство и преподаването на изкуство.

1

Артистичният форум приключи с изложба, която беше тържествено открита на 7 март 2019 г. под егидата на генерал Есам Саад, управител на Фаюм, представители на ръководството на Фаюмския университет, д-р Дина Тариф (комисар), спонсорите на форума и много гости.

3

Управителят на Фаюм ген. Есам Саад приветства участниците в арт форума и им връчи сертификати за благодарност.

Форумът и тържественото откриване на заключителната изложба бяха широко отразени от държавните обществени медии на Египет, както и от медиите на Фаюм.

10
7
6