Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели и студенти от Катедра „Визуални изкуства“ участват в IX форум „Малки графични форми“

   
Преподаватели и студенти от Катедра „Визуални изкуства“ участват в IX форум „Малки графични форми“

На 20 декември в галерия „КО-ОП“ в София бе открит IX форум „Малки графични форми“. Националната изложба се провежда ежегодно и отразява творческите търсения както на утвърдени, така и на млади автори. Изложбата е една от най-популярните изяви на секция „Графика и илюстрация“ към Съюза на българските художници и по традиция се провежда в края на годината.

И тази година участие в нея взеха преподаватели и студенти от Катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет - проф. Буян Филчев, доц. д-р Снежина Бисерова, гл. ас. д-р Цвета Петрова, ас. д-р Николета Иванова-Стоимирова, докторант Виолета Апостолова, както и студентите от специалност „Изобразително изкуство“ Наталия Крисенко, Даяна Тинева и Йоана Ангелова.

1
Наталия Крисенко пред нейните графики

Сред отличените автори тази година е студентката Наталия Крисенко, която взе наградата на галерия „Графикарт“. Наталия участва в изложбата с графиките си „Спусък“, „Баланс“ и „Лик“, изпълнени в техниката суха игла.

 

2

Изложбата може да бъде разгледана в галерия КО-ОП до 6 януари, а после ще бъде представена и из различни градове в страната.

3
4