Начало / Новини / Новини и събития / Представяне на колективната монография „Живот в условия на криза“

   
Представяне на колективната монография „Живот в условия на криза“

В Конферентната зала в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше представена колективната монография „Живот в условия на криза“ с автори Маргарита Бакрачева, Милен Замфиров, Цецка Коларова и Екатерина Софрониева.

Монографията отразява няколко изследвания, реализирани от екипа на Факултета по науки за образованието и изкуствата, в различни етапи от преминаване през пандемията: в дните веднага след обявяване на първите случаи на заразени в България, по време на най-ограничителните мерки и след тях. Основен акцент са резултатите, получени по проект с участници 12 държави: Бангладеш, България, Индия, Израел, Китай, Колумбия, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Перу, САЩ и Турция.

22

Очертан е моделът на адаптация на хората и мислите, емоциите и действията, които са характерни за процеса.

Проф. Карастоянов отбеляза, че това е първото обобщено представено изследване с количествено-качествен дизайн, което дава коректна научно-изследователска интерпретативна рамка на ситуацията и нещо повече, съдържа цялата база данни, които могат да бъдат анализирани допълнително и да послужат за сравнителни анализи.

Проф. Бардов сподели впечатления за реакциите, свързани със споделянето на конспиративни теории, които са засегнати.

24