Начало / Новини / Новини и събития / „Празник на химията“ във Факултета по химия и фармация на Алма матер

   
„Празник на химията“ във Факултета по химия и фармация на Алма матер

Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет се проведе „Празник на химията“. Организатори на събитието, което е част от традиционните Майски дни на културата в Софийския университет "Св. Климент Охридски", са Факултетът по химия и фармация, Съюзът на химиците в България, Федерацията на научно-техническите съюзи - София и РУО-София.

Събитието бе открито от декана на Факултета по химия и фармация проф. д-р Анела Иванова. Тя приветства с добре дошли присъстващите в Заседателната зала на факултета и изрази радостта си да види толкова много усмихнати и развълнувани млади лица. „Радвам се, че ни гостувате, радвам се, че сте решили да се включите и се надявам това да бъде за вас само началото и да ви бъде интересно да се занимавате с химия в бъдеще“, каза деканът и пожела на всички участници да се представят най-добре и да им бъде интересно през целия ден.

4

„Празник на химията" е научен форум с конкурсен характер, който развива способностите и талантите на учениците в областта на химията и е стимул за креативна работа на екипите ученик-учител. Първите пет финалисти от всяка от категориите в конкурса – есе, постер, презентация и изследователски проект, имаха възможност да представят своите разработки.

1