Начало / Новини / Новини и събития / Пета поредна победа за отбора на Софийския университет на състезанието Techrun

   
Пета поредна победа за отбора на Софийския университет на състезанието Techrun

Шампионатът TechRun е с благотворителна кауза и събира представители на технологичната и финансовата сфери в България. Techrun e инициатива на СК „Бегач“ и Questers и подкрепя благотворителна кауза на фондация „Заедно в час“ и Khan Academy.

Тази година отборът на Софийския университет в състав Ангел Ангелов, Апостол Атанасов, гл. ас. д-р Иванка Кърпарова от Департамента по спорт, Велизар Багаров, Вероника Вълканова, Елена Димитрова, ас. Живко Петров от Факултета по математика и информатика, Мартин Недялков, Георги Спасов, Станимир Боров и капитанът Тошко Тодоров, отново завоюва златно отличие за отборното си представяне, както и три първи и две втори места в индивидуалното класиране по категории.

tr-1

Мартин Недялков стана първи при мъжете на 5-километровата дистанция. Апостол Атанасов спечели първото място на 10 км. при мъжете, последван от Ангел Ангелов на второ място в същата категория. Елена Димитрова завоюва първото място на 10 километра при жените, последвана от Вероника Вълканова на второ място.

Отборът благодари на Студентския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за указаното съдействие и финансова подкрепа.

thr-2