Начало / Новини / Новини и събития / Кариерният център на Юридическия факултет организира нова публична лекция от серията „Неформални срещи с работодатели“

   
Кариерният център на Юридическия факултет организира нова публична лекция от серията „Неформални срещи с работодатели“

На 12 декември 2023 г. в аудитория 292 на Юридическия факултет се проведе последната за годината публична лекция от серията „Неформални срещи с работодатели“, организирана от Кариерния център на Юридическия факултет и Факултетния студентски съвет.

Темата на публичната лекция бе: „Превенция, отчетност и контрол срещу неправомерно обработване на лични данни. Възможности за кариерно развитие в Комисията за защита на личните данни“.

Събитието бе открито от проф. д-р Мартин Белов, заместник-декан по международни отношения, дигитализация и виртуална среда. Гост лектори бяха Христо Аламинов, началник на отдел „Международно сътрудничество и управление на проекти“ в Комисията за защита на личните данни, Кристина Радкова – Станева, директор на дирекция „Правно-нормативна и международна дейност“, и Катя Станимирова, директор на на дирекция „Правни производства и надзор”.

1
2

В рамките на публичната лекция бяха разгледани редица практически въпроси, представени бяха полезни практики и постигнати успехи в международна среда от КЗЛД. Говорителите представиха ценна информация „от кухнята“ в областта на правните производства и надзор. Публичната лекция завърши с покана към студентите на Юридическия факултет да участват в ежегодния конкурс за студентско есе и да станат част екипа на КЗЛД в рамките на стажантската програма, организирана от комисията. След края на публичната лекция бяха поставени и въпроси, свързани със защитата на личните данни на децата.