Начало / Новини / Новини и събития / Кариерен форум 2024 на Биологическия факултет

   
Кариерен форум 2024 на Биологическия факултет

В Биологическия факултет на Софийския университет започна Кариерен форум 2024. Събитието се провежда в два панела и ще продължи два дни - 20 и 21 март 2024 г. То се организира от Факултетния студентски съвет съвместно с деканското ръководство и Кариерния център на факултета.

На откриването на Кариерния форум в Аулата на факултета в.и.д. декан на Биологическия факултет доц. дбн Любен Загорчев заяви, че форумът е изключително полезен за студентите, защото те ще разберат за неподозираните възможности за тяхната реализация, особено след годините на пандемия.

1-3

За мен е радостно, че вече сме в период, в който голяма част от завършващите випуски на Биологическия факултет намират своята реализация в България, за разлика от годините, когато над половината от нашите абсолвенти намираха своя път в живота в чужбина“, каза доц. Загорчев и пожела на всички участници ползотворна работа. Той изрази надеждата си студентите да се запознаят с потенциалните си работодатели, а самите работодатели да намерят кадри, които да попълнят техните редици.

1-4

Кариерният консултант Мария Илиева от сектор „Кариерно развитие“ при Софийския университет изнесе презентация, с която запозна студентите с какво секторът би могъл да им е полезен и говори за това какво е кариерното консултиране, как студентите да направят своя правилен избор за кариерно развитие.

1-6

Първият панел продължи с кратко представяне на всяка организация под формата на презентация. Вторият панел ще продължи след обяд в изложбената зала на факултета. Студентите ще имат възможност лично да се срещнат с представителите на организациите и да им зададат своите въпроси. Всяка организация ще разполага със собствен щанд.

1-7

Целта на събитието е да представи на студентите и докторантите възможности за кариерно развитие, които се предлагат в България, и с това да се подпомогне ориентирането на бъдещи кадри в сферата на биологическите науки и биотехнологиите.

1-5

По време на кариерния форум в Аулата на Биологическия факултет 39 организации представиха своята дейност и възможности за професионално развитие. Успоредно с презентациите, студентите имаха възможност да зададат своите въпроси на представителите на организациите, на щандове в изложбената зала на факултета.

1

Кариерният форум в Биологическият факултет е първият от поредицата Форуми за кариерно развитие в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 2024 г. – пролетни издания

1-7
6
2
4
5

Програма:

1-ProgramDay1
1-Program day 2