Начало / Новини / Новини и събития / Изложбата „Вертикала и хоризонтала“ бе представена в Нишкия университет

   
Изложбата „Вертикала и хоризонтала“ бе представена в Нишкия университет

На 9 юни в изложбеното пространство на Нишкия университет, Сърбия, беше представена експозицията „Вертикала и хоризонтала“ на преподавателите от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет.

В нея участват: проф. д. н. Лаура Димитрова, проф. д-р Бисера Вълева, проф. д-р Анна Цоловска, проф. д-р Стефан Алтъков, проф. д-р Орлин Дворянов, проф. Буян Филчев, доц. д-р Мая Димчева, доц. д-р Добрин Атанасов, доц. д-р Снежина Бисерова, гл. ас. д-р Венцислава Стоянова, гл. ас. д-р Красимира Дренска, гл. ас. д-р Явор Грънчаров, гл. ас. д-р Цвета Петрова, гл. ас. д-р Любен Кулелиев, гл. ас. д-р Николета Иванова-Стоимирова, ас. д-р Марина Стоянова, ас. д-р Майа Антова, ас. Александра Гогова, хон. ас. д-р Десислава Александрова, хон. ас. Марина Александрова и Милка Белева.

1

Проф. Стефан Алтъков, г-н Димитър Цанев – генерален консул на Република България в Ниш, Република Сърбия, проф. Катарина Джорджевич и проф. Лаура Димитрова

Изложбата беше открита от проф. Катарина Джорджевич, зам.-декан на Факултета за изкуства на Нишкия университет в присъствието на г-н Димитър Цанев, генерален консул на Република България в Ниш, участници в изложбата, преподаватели и студенти от Нишкия университет и множество гости.

2

Г-н Димитър Цанев приветства участниците в изложбата и домакините от Нишкия университет и им пожела успех и осъществяване на нови съвместни инициативи на преподавателите от Софийския университет и Нишкия университет.

Приветствия поднесоха още проф. дн Лаура Димитрова, куратор на изложбата, и проф. д-р Стефан Алтъков, участник в изложбата.

4

Това е третото поредно представяне на изложбата „Вертикала и хоризонтала“, която е посветена на 135-годишнината на Софийския университет. С нея беше открит сезон 2023 на галерия „Алма матер“ през януари, а през март експозицията гостува в галерия „Нова сцена“ на Университета „Магдалена Абаканович“ в Познан, Полша.

5

Представянето на изложбата в Сърбия се осъществява по покана на проф. Катарина Джорджевич и е в рамките на тържествата за празника на Нишкия университет.

Гостуването на изложбата в Ниш се реализира с подкрепата на Факултета по науки за образованието и изкуствата в лицето на неговия декан – проф. дпн Милен Замфиров и Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет чрез проекта „Галерия „Алма матер“ към ФНОИ. Художественотворчески изяви, посветени на 135-годишнината на Софийския университет“ с ръководител гл. ас. д-р Красимира Дренска.

3

Проф. Катарина Джорджевич с участници в изложбата