Начало / Новини / Новини и събития / Изложба, посветена на 125-годишнината от основаването на Юридическия факултет на Софийския университет

   
Изложба, посветена на 125-годишнината от основаването на Юридическия факултет на Софийския университет

В рамките на Климентовите дни Университетската библиотека представя изложбата „Трудове на преподаватели от Юридическия факултет", посветена на 125-годишнината от основаването на факултета. Експозицията e изложена във фоайето на Централната университетска библиотека и може да бъде разгледана до края на 2017 г.

Изложбата "Трудове на преподаватели от Юридическия факултет" представя историята на факултета, първите преподаватели, деканите на факултета, ректорите-юристи. Също така проследява развитието на Юридическата библиотека. Създадена като сбирка към семинара по право, днес тя е най-богатата библиотека за юридическа литература в страната, с фонд над 90 000 библиотечни единици.

3

Студентите от Юридическия факултет, най-многобройните читатели на Университетската библиотека, също присъстват в изложбата – със снимки от читалните зали, с наградите им от призовите места в различни национални и международни състезания.

2
1
plakat