Начало / Новини / Новини и събития / In memoriam

   
In memoriam

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ с дълбоко прискърбие съобщава, че на 17 ноември 2021 г. почина проф. д-р Йорданка Зидарова, доайен на международното частно право и дългогодишен преподавател по същата дисциплина в Юридическия факултет.

Опелото ще се състои на 22.11.2021 г. (понеделник) от 11:30 ч. в църквата „Св. София“.

Проф. д-р Йорданка Зидарова е възпитаник на Софийския университет, където преподава от 1968 г. до 2005 г. Специализира във Франция, Италия, Холандия, Люксембург, Германия, като се утвърждава като международно признат авторитет. Автор е на редица публикации в страната и чужбина по международно частно право. Проф. д-р Йорданка Зидарова е основен автор и докладчик по проекта на първия български Кодекс на международното частно право, приет през 2005 г. Ръководител е на Катедрата по международно право и международни отношения в периода 1994-2000 г.

Учен, следващ най-високите стандарти в научните изследвания, оставил ярка следа в своето поприще, колега, отдаден на знанието, академичния живот, отговорен към своите колеги и студентите, човек с добро сърце, борбен дух и забележително усещане за морал и справедливост.

Поклон пред светлата й памет!

От академичната общност на Софийския университет „Св. Климент Охридски“