Начало / Новини / Новини и събития / Филиалът на Софийския университет в Бургас награди участниците в първия “School of Rock fest”

   
Филиалът на Софийския университет в Бургас награди участниците в първия “School of Rock fest”

Филиалът в Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ връчи награди на всички шест ученически групи, участници в първия “ School of Rock fest” . Запис на младите музиканти ще бъде продуциран от Катедра „Музика и мултимедийни технологии“ през учебната 2023-2024 година.

Инициативата на проф. Адриан Георгиев, зам.-директор на Филиала в Бургас и ръководител на катедрата, има за цел да поощри създаването на авторска музика и да стимулира изгряващите групи. С това Университетът се присъединява към усилията на Община Бургас и всички, които дават сцена и стимул на младите творци.

1

В процес на изграждане са студията, които ще обслужват бакалавърската програма „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Приемът стартира на 12 юни 2023 г. Освен нея в Бургас ще бъдат реализирани и няколко магистърски програми: „Музикален артмениджмънт“, „Аудиовизуален дизайн“, „Аудио продукция и мастеринг“, „Филмова и сценична музика“.

 

2

Имената на групите, които положиха началото на “School of Rock fest” в Бургас, са Внапредвид, Obelysk, Scarlet Clouds, Crystal Dust, Do Not Disturb, HELLBOUND, а зад тях стоят ученици и студенти от Немската езикова гимназия „Гьоте”, Професионална гимназия по компютърно обучение и иновации , Търговската гимназия, ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров” и висшите училища „Проф.д-р Асен Златаров и БСУ.

3

 

4