Начало / Новини / Календар / Трета национална научно-приложна конференция на тема: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“

Аула, Ректорат

За трета поредна година Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на конференция, посветена на иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование. На 10.09.2013 г. Аулата на Софийски университет ще събере представители на бизнеса, науката, образованието и повече от 250 иновативни учители от цялата страна. На конференцията са поканени министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Иван Илчев и други.

Конференцията се организира от Факултетa по начална и предучилищна педагогика – проф. д-р Димитър Гюров и Нимеро – г-н Кирил Русев, с подкрепата Сдружение „Начално образование” и Майкрософт България. Целта на събитието е чрез демонстрации на живо и доклади от учители, директори и научни работници, да се покажат възможностите, които предлагат информационните технологии за повишаване качеството на образованието. По време на конференцията ще бъдат представени научни изводи за влиянието на технологиите върху обучението, ще бъдат демонстрирани подобрените възможности на българските образователни продукти Енвижън и Джъмпидо, които вече се използват в стотици училища в България и чужбина, ще бъде направен сравнителен анализ на най-успешните образователни системи в света.

Третата национална конференция от този тип е важна стъпка към постигането на целта на Нимеро да предостави на всяко дете забавен, лесен и интересен начин за усвояване и упражнение на нови знания и да подпомогне учителите да превърнат ученето в най-приятното и желано занимание за децата.

Може да се регистрирате на сайта на конференцията www.nimero.com/conference2013 .