Начало / Новини / Календар / Шести отворени философско-образователни ателиета на Факултета по педагогика

Заседателна зала 2, Ректорат

На 27 май 2020 г. от 13.30 часа до 17.00 часа в Заседателна зала 2 на Ректората на Алма Матер ще се състоят Шестите отворени философско-образователни ателиета на Факултета по педагогика. Основен организатор на Ателиетата е клуб „Креации“ към УНЛ „Професор д-р Петър Нойков“ и екипът към него – проф. дпн Яна Рашева-Мерджанова, ас. Петя Панайотова, доц. д-р Владислав Господинов.

Философско-образователните отворени ателиета вече се превърнаха в традиция във Факултета по педагогика. В тях участват студенти педагози от първи курс на специалност „Неформално образование“ и втори курс специалност „Педагогика“. Те представят философско-образователните си проекти, мандали, етюди, философски питания за образованието – преди, сега и след. Участници-събеседници са и гостите – студенти от горните курсове и други специалности, преподаватели, приятели и всички, търсещи връзката между корени и върхове.

Включен е и модул „Цунами“ – наративна философия върху оригинални съчинения на японски деца и семейства, воден от ас. Петя Панайотова. В него участват както студенти, така и ученици от училища с изучаване на японски език.