Начало / Новини / Календар / Семинар по проект PARTHENOS

Зала 1, Конферентна зала, Ректорат

От 7 до 9 октомври 2019 г. в Софийския университет "Св. Кл. Охридски" ще се проведе семинар, целящ подобряване на сътрудничеството между източноевропейските изследователи в областта на социалните науки и на хуманитаристиката, на представителите на тези области в инфраструктурата за езикови технологии и ресурси (CLARIN - 25 страни-участнички, сред които и България), както и в проекта за засилване на връзките между различните области на хуманитаристиката PARTHENOS.

Участниците са над 35 изследователи от региона - България, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Молдова, Украйна, Словения и др.

В рамките на форума ще бъдат изнесени три цикъла лекции от изявени учени, последвани от практическо обучение на участниците. Тематиките на лекциите са в следните области: работа със записи на парламентарна реч; предизвикателства пред литературната история; устната история: работа с интервюта.

Локалните организатори са проф. д-р Петя Осенова от Софийския университет и доц. д-р Кирил Симов от Института по информационни и комуникационни технологии към БАН.

Повече информация за събитието можете да намерите тук: https://www.clarin.eu/event/2019/parthenos-workshop-cee-countries