Начало / Новини / Календар / Прожекция на филма "Маримби от Ада"

Театрална зала, Ректорат на СУ

Домът на киното и Културният център на СУ „Св. Климент Охридски” Ви канят на прожекцията на: "Маримби от Ада" - филм на Хулио Ернандес Кордон.

Гватемала-Франция-Мексико, 2010, 73 мин.
На испански език с български субтитри
Гост-лектор: Цветан Цветанов, радиоводещ „Аларма Джаз Пънк”, БНР

Билети: 4 / 6 лв. (на място преди прожекцията)

/Вход откъм бул. "Цар Освободител"/
Световна премиера на 35-ия Международен филмов фестивал в Торонто
Официална селекция на 58-ия Международен филмов фестивал в Сан Себастиан

Филмът по забавен и емоционален начин показва част от живота и културата на съвременна Гватемала през полу-документалния, полу-художествен разказ за срещата на музиканти, идващи от противоположни музикални светове – на фолклорната латиноамериканска музика и на хеви метъла. След прожекцията кратък коментар ще направи радиоводещият от „Аларма Джаз Пънк”(БНР), Цветан Цветанов.

Накратко за сюжета:
„Маримби от Ада” ни среща с дон Алфонсо, който свири в местен ресторант на традиционния за Гватемала фолклорен инструмент маримба. Ненадейно, станал жертва на измама и подлост от страна на кварталните бандити и неговите колеги музиканти и съседи, той е принуден да напусне дома си, за да предпази семейството и маримбата си. Заради икономическата криза и намалелия интерес към традиционна музика, той е уволнен от работа. Отчаян, дон Алфонсо решава да опита
нещо съвсем ново – да смеси маримби с хеви метъл. Заедно с кръщелника си Чикилин – нахакано хлапе, което обича да диша лепило, дон Алфонсо намира легендарния рокер от ъндърграунд метал сцената на Гватемала – Черния. Лекар по професия, бивш сатанист и настоящ ортодоксален евреин/прероден християнин, Черния също търси начин да продължи да се занимава с това, което обича най-силно – хеви метъла. Дон Алфонсо, Чикилин и Черния живеят в страна, която ги игнорира. Те приемат различията помежду си и се обединяват в групата „Маримби от Ада” (Marimbas del Infierno) и започват да свирят в нечуван досега музикален стил.

CinemHome_poster