Начало / Новини / Календар / „ПроАктивно”:”Спортът е безплатен за всички”

Телевизия България он ер

„Спортът е безплатен за всички, да върнем младите към спорта!”. Това е идеята, която обедини петима студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ за техния дебютен телевизионен филм.

1

Калина Тодорова, Виктория Иванова, Димитър Андреев, Асен Рашков и Кирил Влахов се заемат с темата за младежкия спорт и я проследяват в училищата, в Студентски град и в спортните зали. Физическото състояние на младото поколение в България е много лошо, защото през последните години темата за спорта при подрастващи беше изоставена на заден план. Нужнa е цялостна политика, за да се промени това, обясниха студентите, но това, което те могат да направят, е да обърнат вниманието на обществеността към този позабравен проблем.

2

Само с общите усилия на младежките организации, спортните клубове, медиите и държавните агенции е възможна нова национална стратегия, която да "запали" отново децата към спорта и да се върне старата слава на България като спортна нация.

3

За съжаление сред младите днес са навлезли много вредни навици – злоупотреба с цигари, наркотици, вредна храна. Най-лощото е, че самото общество сякаш се е примирило и толерира тази реалност. Младото поколение трябва да спортува и с тренировки да избива негативизма в живота. Спортът не само е безплатен, но и гарантира високо качество на живот.

4