Начало / Новини / Календар / Първа международна интердисциплинарна конференция

Заседателна зала 1, Ректорат

На 11 и 12 октомври 2019 г. в Заседателна зала 1 в Ректората на Софийския университет ще се проведе Първа международна интердисциплинарна конференция, организирана от Философския факултет на Алма матер и In Statu Nascendi.

Събитието е подходящо за участие на всички, които се интересуват от последните научни изследвания и академични разработки в областта на социалните науки.

Целта на организаторите е да превърнат това събитие в сериозна платформа, която ще доведе до натрупване на експертно мнение за проекти и инициативи, които са насочени към изпълнението научни изследвания и разработки. Тя позволява да се представят научни и практически постижения от широк кръг от изследователи.

В събитието ще участват над 30 академични преподаватели от цяла Европа, Близкия изток и Латинска Америка. Участват и Християна Стоянова от Колежа на Европа Натолин, Варшава; Пьотр Пиетшак, Евангелос Кумпарудис и Галина Стоянова - докторанти в Софийския университет; Ставрос Панайоту – възпитаник на Софийския университет "Св. Климент Охридски"; Иван Солаков – завършил магистърска програма по Философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

In Statu Nascendi е организация с нестопанска цел, посветена на предоставянето на лесно достъпни научни материали на студентите и академичните среди в целия свят. Това е рецензирано списание, което обхваща оригиналните академични изследвания, посветени на въпросите на политическата философия, културните науки, теорията за международните отношения, външната политика и процеса на вземане на решения. Списанието има за цел да изследва специфични въпроси чрез социо-културен, философски и антропологичен подход за повишаване на нов вид гражданска осведоменост относно сложността на съвременната криза, нестабилността и военните ситуации, в които "етапа на превръщането" играе жизненоважна роля.

Програма