Начало / Новини / Календар / Официално връчване на наградите „Студент на годината“ в Софийския университет

Аула, Ректорат

Наградите „Студент на годината“ в Софийския университет очакват своите носители и тази година!

Традиционният конкурс „Студент на годината“ ще отличи най-успешните студенти и докторанти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Церемонията ще се проведе на 28 май 2024 г. от 19:00 часа в Аулата на Ректората на най-старото и престижно висше училище у нас.

Инициативата се организира благодарение на Студентския съвет при Софийския университет под патронажа на ректора проф. д-р Георги Вълчев. Студентите и докторантите ще се състезават в 13 категории – Правни науки, Социални науки, Здравеопазване, Стопански науки, Математика и информатика, Педагогически науки, Хуманитарни науки, Природни науки, Спорт, Доброволческа дейност и Изкуства. Най-високите отличия са „Докторант на годината” и „Студент на годината” на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за 2024 г.

Организаторите на конкурса си поставят задачата не просто да наградят най-трудолюбивите и успешни студенти на алма-матер, но и да поощрят, насърчат и да дадат повече възможности на младите амбициозни хора. Отличените ще получат парична награда, статуетка и грамота-признание от ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и възможността да вдъхновят над 20 хиляди студенти от Университета.

През миналата година в конкурса участваха над 100 души, а сега Студентският съвет си поставя целта да достигне до възможно най-много хора, за да може най-заслужилите да бъдат отличени.

1