Начало / Новини / Календар / Международен театрален форум „Алтер Его“

Театрална зала, Ректорат

На 21 октомври започва Международният театрален форум „Алтер Его“ 2019. В рамките на една седмица София ще се превърне в поле за срещи със световни артисти от Италия, Испания, Англия, Уелс, Грузия, Русия, Босна и Херцеговина, Беларус.

Фестивалът започва в понеделник 21 октомври от 19:00 ч. с откриваща церемония и представление на домакините от театър-лаборатория „Алма Алтер“ – английската версия на „Що е отечество – въпросът, който уби Гео Милев“. До края на седмицата зрителите ще могат да видят още: „В контраста“, Физикъл театър Си Туейн Cie, Италия; „Бръснарят на Пикасо“, Алваро Гарсия Мурийо, Испания; „Кафе“, театрална компания “Манекен”, Русия; „Пиросмани“, държавен драматичен театър Озургети, Грузия; „Отново - Как?“, Инари Соинила и Алис Мудзоли, Италия, Великобритания, Финландия.

Паралелно със спектаклите ще се проведе и дискусионният панел – „Алтернативният театър, алтернатива на какво“, в който официални гости ще бъдат: проф. Олга Петрова, Русия; Катсиарина Салакдуха, Беларус, Предраг Митрович, Босна и Херцеговина и Пол Дженкинс, Уелс.

Входът за всички събития от програмата е свободен.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, и в медийно партньорство с Българската национална телевизия.