Начало / Новини / Календар / Конференция SlavConf. Enlightenment

Аула, Ректорат

На 25 и 26 октомври 2019 г. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе третата международна конференция за кариерно и творческо развитие SlavConf. Enlightenment. Събитието е първото по рода си в Европа за бизнес в сферата на културата, хуманитарните науки и изкуствата. В програмата са включени лектори от България, САЩ, Обединените арабски емирства и др. Институционален партньор на конференцията е Столичната агенция за инвестиции.

Главният фокус на форума е към развитието на младежта и улесняването на комуникацията и възможностите за работа в съвременната призма на хуманитарните науки, културата, изкуствата и бизнеса. Събитието популяризира възможностите за стаж и работа в сферите, които нямат своя форум за реализация.

Програмата ще съдържа лекции на български и английски език, а панелите са: бизнес комуникации, медии, писатели, кино, мениджъри. Събитието е насочено към студенти, докторанти, преподаватели, организации, управители и лицата на образователния сектор. Включени като подтеми са връзките на хуманитаристиката с изкуствата, иновациите и технологиите. Основните цели са поддържането на връзката между университета и бизнеса; развитието на културата и иновациите в хуманитарния сектор; повишаването на възможностите за работа на студенти и младежи; да се обосноват основните дейности за управлението на бизнес; да се мотивира желанието да създаваме.

SlavConf. е серия от събития и инициативи, обединяващи хората с интереси към културата, хуманитаристиката, изкуствата и бизнеса. Създадена е от Атанас Нейчев и Лилия Иванова през май 2017 г. Събитията изграждат общност от активни хора, които да развият възможностите си и да намерят работа, стаж или бизнес партньор. Международната конференция се провежда ежегодно и цели на срещне общността с компании, институции и успели личности от бизнеса.

Програмата на форума можете да намерите тук: https://slavconf.com