Начало / Новини / Календар / Конференция на Съвета на националните представители на Erasmus Student Network (ESN)

Аула, Ректорат

Erasmus Student Network (ESN), най‐голямата неправителствена международна доброволческа студентска организация в Европа, ще проведе за първи път в София своя среща на Съвета на националните представители (CNR).

Конференцията, която е първата среща на националните представители на организацията за 2014 г., ще се проведе между 30и януари и 2ри февруари в сградата на Представителството на Европейската комисия в България (София, ул. "Г.С.Раковски" 124), а откриването й е на 30и януари от 18:30 ч. в Аулата на Софийския университет. Очаква се в събитието да вземат участие повече от 65 представители и членове на организацията от 36 държави.

По време на CNR конференцията в София основни теми ще бъдат новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“, бъдещото развитие и преструктуриране на международната мрежа на ESN и разширяването на организацията в Русия. В рамките на събитието ще бъдат изготвени още план и стратегия за бъдещото прилагане целите на “Еразъм +” в рамките на Erasum Student Network и проектите на организацията.

Освен пленарни сесии по темите на конференцията участниците в събитието ще имат възможност да се включат и в културно‐опознавателна градска игра в София “Get Lost in Sofia”, “EuroDinner” - вечеря с презентация на традиционни храни от различните европейските държави, приготвени от техните представители на събитието, и спортен полуден на Витоша.

Спонсори на събитието са Moneygram, УАСГ, Мусала Софт, Перно Рикард и Загорка. Конференцията се осъществява и в партньорство с Европейската комисия, Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), СУ "Св. Климент Охридски" и Мачирски спорт.

 

За Съвета на националните представители CNR

Съветът на националните представители (Council of National Representatives) е един от най‐важните органи на управление и на вземане на решения в ESN. Той е съставен от избраните Национални представители на всяка държава в организацията и си сътрудничи тясно с Международния борд нa ESN с цел развитие на мрежата и изграждане на стратегията на организацията. В рамките на всяка година се провеждат няколко CNR конференции, на които Националните представители координират съвместната си работа и съветват Международния борд при вземането на важни за мрежата решения.

 

За Erasmus Student Network

Erasmus Student Network /ESN/ е най‐голямата неправителствена международна студентска организация в Европа. Мисия й е да представлява международните студенти, да популяризира програмите за мобилност, идеите и ценностите на междукултурното общуване. Мрежата се състои от над 12 000 члена от 433 локални секции в 36 европейски държави, които работят във висши учебни заведения на доброволчески принцип, като по този начин помагат на над 160 000 международни студенти годишно.

ESN е основен партньор на Европейската комисия за популяризиране програмите за студентска мобилност и защита правата на международните студенти.

България е член на организацията от 2008 г., като до момента има 8 локални секции в 5 града и стабилна връзка с университетите в цялата страна. ESN България взема участие и организира самостоятелно значителен брой събития, семинари, инициативи, както за студентите по програмата „Еразъм” в България, така и за българските студенти, участващи в обменни програми.