Начало / Новини / Календар / Икономиката като фактор за либералната демокрация - Лекция на Евгений Кънев от серията "Бъдещето на либералната демокрация"

Конферентна зала, Ректорат

Какъв фактор е икономиката в либералната демокрация? Отговор на този въпрос ще даде икономистът Евгений Кънев в лекцията „Икономиката като фактор за либералната демокрация“, която ще бъде част от новия сезон на серията публични лекции „Бъдещето на либералната демокрация“. След три успешни семестъра Културният център на СУ има удоволствието да ви покани на следващата поредица дискусии, които започват с лекцията на Евгений Кънев. Тя ще се състои на 23 октомври от 18:30 ч. в Конферентната зала на Софийския университет.

Лекцията ще даде исторически и икономически контекст на политическите събития в България. Целта е да проследи как се формира пазарната икономика в България след 1989 г. и как тя влияе на политическия процес у нас в опита реално да се установи залегналата в Конституцията ни политическа система на либерална демокрация. Ще се анализира релацията икономика - политика и нейната динамика през различните фази на прехода като функция на геополитиката и отношенията между Русия и Запада. Накрая ще бъде направен опит за прогноза накъде върви България и факторите, от които зависи нейната посока.

Програмата на следващите лекции:

- 20 ноември (понеделник), Конферентна зала – Калин Янакиев: „Заплахите срещу либералната демокрация“

- 18 декември (понеделник), Конферентна зала – Даниел Смилов: „Устойчивост на демокрацията: особености на българския случай“

- 15 януари (понеделник), Конферентна зала – Александър Кьосев: „Популизъм и патриотизъм. Бъдещето на либералната демокрация“

За поредицата:

Имат ли валидност старите ценности в серията от последователни кризи, които преживяваме - информационното пресищане, постистината, пандемията, реалната война в Украйна? „Бъдещето на либералната демокрация“ е серия публични лекции на Културния център на СУ, в които търсим отговорите на тези въпроси и дискутираме с видни политолози, юристи, историци и философи. Лектори в поредицата досега са били някои от най-изявените фигури в областта като доц. Огнян Минчев, доц. Светослав Малинов, проф. Даниел Вълчев, проф. Димитър Вацов, проф. Евгений Дайнов, Явор Сидеров, проф. Красимир Стоянов, проф. Антоний Тодоров, Красимир Кънев и др.

LD__Evgenii-Kanev_fb

За Евгений Кънев:

Евгений Кънев е финансист и доктор по икономика. Автор е на книгата "Публично-частно партньорство", както и на множество други публикации на икономическа тема.

Събитието във "Фейсбук": https://www.facebook.com/events/1395444617678599