Начало / Новини / Архив / Архив - Студенти / Идеите са в ефира! Те не принадлежат на никого.

   
Идеите са в ефира! Те не принадлежат на никого.

Idea Challenge „Как бих променил света си?” е състезание за иновативни бизнес идеи.

Студенти с желание и потенциал, които искат да бъдат част от решението, а не от проблема, могат да представят идеите си за жизнеспособен бизнес, който има положително въздействие върху заобикалящия ги свят – технологии, университет, общество, околна среда.

„Как бих променил света си ?”

Център за Трансфер на Технологии към Софийски университет „Св. Климент Охридски” съвместно с Start IT Smart вярва, че едно ново поколение от млади хора, стартиращи бизнес, може да изиграе фундаментална роля в промяната към по-добро. Компании, ръководени от такъв тип устойчиви, дългосрочни практики могат да подобрят живота на хората и да преобърнат опустошаващото влияние на човека върху природата.

Целият жизнен цикъл на състезанието, както за участниците, така и за всички останали групи, подкрепящи идеята на Idea Challenge, преминава през следните етапи:

Първи етап – Регистрация на идеите

- Регистрация на идеите. Край: 28.02.2010 г. 23:59 часа.

Втори етап – Обявяване на финалистите и подготовка за финала

– Обявяване на 15-те най-добри идеи избрани от журито: 12.04.2010 г.

Трети етап – Idea Challenge Day

- Публично представяне на идеите (elevator pitch) и официално награждаване на петимата победители съчетано с презентации, дискусии и networking изненада.
Начало: 10:00 ч. 16.05.2010 г.

Четвърти етап – Менторство

- Менторство на 5-те победителя в продължение на 6 месеца предоставено от партньорите. В зависимост от нуждите си победителите ще могат да търсят помощ в различни експертни области.

Официален гост на събитието ще бъде министърът на финансите Симеон Дянков.

За повече информация - http://idea.startitsmart.com/

Коментари

Влез, за да коментираш.