Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Магистър по българска филология с европейска награда за журналистика

   
Магистър по българска филология с европейска награда за журналистика

Даниела Горчева със статията си „Одисеята на Уинфред или как се попада в законов вакуум“ е победителят в националния конкурс за 2011 г. на наградата за журналистика на Европейския съюз „Заедно срещу дискриминацията!".

Даниела е родена в Рудозем и до 8-годишна живее в миньорския град. Магистър е по българска филология в „Софийски университет“. Живее в Холандия. От 2003 г. е издател и гл. редактор на „Диалог“ – месечно списание за политика, култура, история. Списанието е замислено като мост между различни култури и за него са абонирани българи от цял свят. Статиите на Даниела често са публикувани в множество български и холандски медии.

Вече осма година това е единственият конкурс за журналисти от интернет или печатните медии, които се занимават с въпросите на дискриминацията и многообразието в ЕС. Чрез наградата Европейската комисия отличава журналисти, които допринасят за по-доброто разбиране на стойността и предимствата на многообразието и борбата срещу дискриминацията в ЕС, съобщава „Дневник“.
Наградата ще бъде връчена на победителката на официална церемония в Информационния център на Европейския съюз на 24 февруари 2012 г. Информация за победителката, както и нейната статия може да намерите на страницата на конкурса.

Източник: http://www.rudozemdnes.eu